San Martin merkatua
Lizardi
Kontsumo ekologikoa gora doa
"Duela hamalau urte hasi ginen nekazaritza ekologikoaren ekoizpenarekin, Astigarragako gure Lizardi Baserrian. Gure fruitu eta barazki guztiak nekazaritza ekologikoko arau guztiak errespetatuz lortzen ditugu".
“Duela 14 urte, Joxanek, koinatuak, eta biok gure lanbideak utzi eta baratza ekologikoari ekin genion Astigarragan, haren gurasoen baserrian. Niretzat, mundu ezezaguna zen. Joxan Nafarroara joan zen urte betez ikastera. Nik Fraisoron ikastaro bat egin nuen. Gauza asko ikasi nituen. Hasierak zailak izan ziren. Dena berria zen. Amonaren laguntza oso garrantzitsua izan zen. Eskerrak!”, kontatzen digu Jabi Loiartek. Gure produktu propioak prestatzen ditugu belar eta mineralekin lurra indartzeko eta gure laborantzak babesteko izurrite eta gaixotasunetatik. Gure baratzeak modu artisauan lantzen ditugu, eta, lurra aberasteko, gure konposta lantzen dugu.Barazkiak saltzen ditugu, gehien bat, baina baita arrautzak, fruta pixka bat, garbantzuak, dilistak, eztia, ogia… Gure produktu guztiak ekologikoak eta garaian garaikoak dira. Gure baratzekoak eta neguan, hainbat tokietatik ekarritakoak ere. Udara partean, gehienak etxeko produktuak dira. Hasiera zailak izan baziren ere, orain oso gustura gaude salmentarekin. Gainera, bi kontsumoko talde ditugu Donostian”.
Harremana
- 685 736 113
- http://www.lizardibaserria.com
Ordutegia
- de lunes a sábado (8:00 - 20:00)